Wednesday, 12 June 2019

Bezoek uit Oostenrijk

Verleden week bezocht een Oostenrijkse delegatie Nederland èn ook onze kwekerij ! Het bezoek werd geinitieerd vanuit de handelsafdeling van de Oostenrijkse ambassade. De delegatie bestond uit studenten, mensen uit de agrarische sector en de media. 


Lees verder
Tuesday, 5 March 2019

Spring

De lente staat voor de deur en alles krijgt weer kleur.
Haal de lente ook in huis. Neem conctact op met één van onze verkopers voor uw wensen. 

Wat dacht u bijvoorbeeld van een combinatie van verschillende voorjaarstinten in één tray met bijpassende pot ?  

‘It’s always spring in an orchid’s heart’ 

Monday, 1 October 2018

Nieuwe directeur

Sinds 1 oktober jl. is Nicki de Haaij benoemd tot algemeen directeur van onze kwekerij. Nicki is al enige jaren bij ons in dienst als Hoofd Verkoop en hij is nu klaar voor de 'next step' !
Alle medewerkers van Ammerlaan Orchideeen wensen hem heel veel succes !

Wednesday, 21 March 2018

It's not just a plant, it's a lovely perfume..

De phalaenopsis orchidee brengt sfeer in elke ruimte. Maar wat als deze orchidee ook nog een heerlijke parfum geur verspreidt ? Dat  geeft de orchidee een extra dimensie èn het is voor de consument nog leuker om als cadeau weg te geven of te ontvangen ! De 2-tak geurende orchideeën zijn verkrijgbaar in een 4-gaats tray met bijpassende hoes. Voordeel hiervan is dat u minder grote aantallen per soort of kleur hoeft in te kopen. Verpakking 3 x 10 x 4 per CC.   Wij brengen dit product uit met 4 verschillende geurlijnen.

Wij zijn sterk betrokken bij onze klanten en bij de markt. Op basis van uw wensen en informatie investeren wij in een optimaal, klantspecifiek assortiment Phalaenopsis. Bovendien bent u bij ons zeker van een hoge servicegraad om uw eigen klanten perfect te kunnen bedienen. Dan gaat het over oplossingsgericht meedenken, het uitvoeren van bijzondere klantwensen of het terugdringen van ketenkosten. Ons bedrijf is perfect ingericht om flexibel te schakelen en te telen onder ideale omstandigheden, met de ideale balans van people, planet and profit. Zo werkt Ammerlaan Orchideeën aan 'duurzame' relaties.  

Monday, 29 January 2018

IPM ESSEN

Hartelijk dank voor uw komst op de Internationale Pflanzen Messe (IPM) in Essen te Duitsland.  Op deze grootste internationale vakbeurs op het gebied van sierteelt en techniek hebben wij weer vele mensen gesproken vanuit diverse vakgebieden èn wij hebben weer nieuwe inspiratie opgedaan voor de komende jaren ! 
Samen met Kwekerij Houwenplant uit Hoek van Holland presenteerden wij  onze nieuwste producten.    
 

Wednesday, 13 December 2017

Stagiaire glastuinbouw

Ammerlaan Orchideeen is gespecialiseerd in het opkweken van Phalaenopsis kamerplanten. Samen werken wij aan een kwalitatief topproduct wat door heel Europa wordt afgeleverd. Wij vinden het belangrijk dat jongeren die geïnteresseerd zijn in de sierteeltsector zich daarin verder kunnen ontwikkelen. In de praktijk leren is daarbij essentieel. 
Als stagiair bij Ammerlaan Orchideeën loop je mee met de teeltchef en leer je alle facetten van de Phalaenopsis teelt.  Enthousiast geworden? Neem dan contact op met Theo Verbeek via onderstaand mail adres. Klik hier voor de omschrijving. 
Wij hopen je binnenkort te mogen ontvangen op ons bedrijf in Schipluiden voor een goed gesprek ! 

It's not just a plant, it's pure happiness! It's not just a plant, it's close friendship ..
Sunday, 1 January 2017

Geluksmomenten

Wij zijn vernieuwd! Met een nieuwe stijl laten we zien wat een Phalaenopsis van Ammerlaan écht doet: mensen gelukkig maken. Het zijn beelden die laten zien hoeveel geluksmomenten er zijn. Beelden die inspireren en stimuleren, en waarmee we de emotie van een orchidee optimaal laten spreken.  
Zie ook deze nieuwe stijl terug op onze verzorgingsetiketten. 
It's not just a plant, it's pure happiness !! 

Monday, 3 October 2016

Behandeling tegen ethyleenschade

Ammerlaan Orchideeën is continu in ontwikkeling om de kwaliteit te verbeteren van de phalaenopsis.
Knopuitval bij orchideeën wordt vaak veroorzaakt door ethyleen en komt voor in de planten zelf en in de lucht door uitlaatgassen, rijpend fruit etc. Door ethyleen verouderen planten sneller en juist de phalaenopsis is hier gevoelig voor. Om de consument nog langer plezier te laten hebben van een Ammerlaan phalaenopsis beschermen wij onze planten voordat deze de kwekerij verlaten. De Ammerlaan phalaenopsis wordt behandeld met het milieuvriendelijke ethylbloc. 


 

Sunday, 11 December 2016

In Memoriam

Zoveel bloemen, zoveel kaarten, zoveel warme woorden en zoveel belangstelling hebben wij ontvangen na het overlijden van Robert. Het is voor ons een mooie gedachte dat Robert in zijn leven voor velen zoveel betekend heeft. Hartelijk dank voor uw blijk van medeleven.

Monday, 7 August 2017

Varend corso 2017 'Be Happy'

Wat was het weer een vrolijk en kleurrijk evenement : Het Varend Corso Westland 2017.
Elk jaar worden de boten mooier en orgineler met zang en dans  ! 
Wij feliciteren Schipluiden met de boot ‘ Dream Catcher ’, die de 2e prijs van de niet-commerciele boten èn de 3e prijs voor de figuranten ontvingen !  

Dit fleurige evenement is een belangrijke promotor voor de sierteeltsector èn dankzij vele vrijwilligers mogelijk gemaakt.  

Monday, 21 November 2016

In memoriam

Intens verdrietig, en met diep respect voor de moedige, maar oneerlijke strijd die hij heeft geleverd, delen wij u mee dat op 55e jarige leeftijd rustig is ingeslapen: 

Robert  Ammerlaan

1 juli 1961  -  21 november 2016

Robert was een kweker in hart en ziel en heeft Ammerlaan Orchideeën op de kaart gezet. Wij zijn dankbaar en trots dat hij dit bedrijf heeft groot gemaakt en wij zetten deze tendens uiteraard voort. Wij zullen hem blijven herinneren als een gepassioneerd en ondernemend persoon. Wij wensen zijn kinderen Jessica, Kelly, Laura, Melanie en zijn vrouw Bozena heel veel sterkte om dit grote verlies te dragen. 

Peter & Marlene Ammerlaan 

Thursday, 28 July 2016

Televisie opname 'Hier aan de kust'

27 juli jl. bezocht  Stims Media ons voor televisie opnamen voor het tv programma ‘Hier aan de kust’. 

Gedurende de maanden juli en augustus worden in dit programma dé bijzondere producten en diensten voor deze zomer gepresenteerd. De presentatoren Mark en Anouk toeren langs de kustlijn van Nederland en onderzoeken de bijzondere aantrekkingskracht van de streek die ons land sinds jaar en dag zo speciaal maakt! 

Het was voor ons ontzettend leuk en leerzaam om te zien hoe men te werk gaat in televisieland. Hartelijk dank aan de presentatrice Anouk van Schie en de cameraman Edwin Dijkstra! Hierbij alvast wat foto’s genomen achter de schermen. Klik hier om de de video te bekijken.


Lees verder
Monday, 20 June 2016

Open dag Ammerlaan Orchideeen

Tijdens de MiddenDelflanddagen openden wij onze deuren voor buurtbewoners en geïnteresseerden. Bezoekers konden een kijkje nemen in onze kwekerij en leerden meer over de Phalaenopsis en Ammerlaan Orchideeën middels een rondleiding. We kijken terug op een zeer geslaagde dag.

Een populair onderdeel was onze ‘Ranking the plants’. Waarin bezoekers zes door ons geselecteerde Phalaenopsis konden ranken op uitstraling.Uit de ruim 50 stemmen kwam Phalaenopsis Pretoria als terechte winnaar uit de bus. 

 

 

 

Tevens hebben wij met de verkoop van de planten tijdens de open dag een bedrag opgehaald van €908,-. Dit bedrag komt geheel ten goede van Fight Cancer. 


Lees verder
Monday, 3 October 2016

Royal FloraHolland Trade Fair

Op 2, 3 en 4 november 2016 presenteren wij onze nieuwste producten op de Royal FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer. Met dit jaar als thema ‘The Future is Now’.

Elke dag opnieuw denken wij na over de toekomst van de Phalaenopsis en kijken wij naar de mogelijkheden omtrent toegevoegde waarden. Dit jaar presenteren wij ons nieuwe keramiek ‘Jolie’. Benieuwd geworden? Bezoek ons op 2, 3 of 4 november en maak kennis met onze nieuwe huisstijl. U vindt ons in stand nummer  41.24.  

Thursday, 7 April 2016

Nieuwe concepten

Samen met u nieuwe concepten bedenken. Dat maakt Ammerlaan zo aantrekkelijk als leverancier van uw orchideeën.
Zoekt u een aantrekkelijk concept voor bijvoorbeeld de Kerst ? Wij kunnen u aantal concepten laten zien waarbij u uw verkoopkansen kan vergroten!
Omdat we verder denken en ook betrokken zijn bij úw handel. 

 

Thursday, 7 April 2016

FourSale

Ken u onze superhandige 4-gaats tray ‘Foursale’ al? U kunt de mooiste orchideeën nu gemakkelijker in kleinere aantallen inkopen.
Het is de ideale verkooptray op de winkelvloer. Gemaakt van stevig karton, handig om mee te nemen én in stijl,
met een opdruk die uw consument recht in het hart raakt!

Foursale in 4 pluspunten:

1.Minder grote aantallen per soort of per kleur inkopen
2. Kleinere aantallen = een hogere omloopsnelheid
3. Meteen te gebruiken als point of sale materiaal
4. Robuuste uitvoering en luxe uitstraling

‘It’s not just a plant, it’s a piece of art.’

Thursday, 21 January 2016

Kleuren trends 2016

De kleuren  die het komende jaar absoluut niet mogen ontbreken in uw interieur zijn Rose Quarts en Serenity (zachtblauw) en Okergeel.

Deze tinten zijn alom vertegenwoordigd binnen de mode, interieur en designwereld. En ook wij blijven niet achter. In ons assortiment vinden we een hele mooie ‪‎Phalaenopsis die de Okergele kleur waar maakt: de ‪‎Papagayo Phalaenopsis. Een plaatje in uw interieur!

En wat dacht u van de zachtroze Phalaenopsis Napoli ? Een liefdevolle kleur, die je interieur een vleugje romantiek brengt.

Deze soorten zijn ook prachig te combineren met ons keramiek. Neem bijvoorbeeld de Juliette king size pot, of onze blij- ronde Happiness pot. Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier onze Ammerlaan Collection of klik hier voor een glimp uit ons assortiment phalaenopsis. 

Thursday, 19 November 2015

“Wij hebben de weg weer wat mooier gemaakt”

Het wordt steeds mooier op de Nederlandse autowegen! Heeft u de bedrijfsauto's al zien rijden?
Het roze knalt er van af ! Met dank aan onze transporteur Marc de Wijs, Stefan van den Ende (Vormgvr.nl) en Buro Vonk.

"It's not just a plant, it's a personal gift..."

Tuesday, 22 September 2015

Klanten relatiemiddag

Donderdagmiddag 17 september jl. opende Ammerlaan Orchideeën haar deuren en rolde de roze loper uit voor al haar klanten. Klantrelaties waren uitgenodigd voor een persoonlijke ontmoeting en een gezellige middag. Onder het genot van een hapje en een drankje verzorgde ons verkoopteam een rondleiding door de kwekerij. Zij volgden de weg die de Phalaenopsis bij ons maakt, voordat zij de kwekerij in optimale conditie verlaat. Tevens introduceerden wij die middag een nieuw product: de 4-gaats tray met Ammerlaanprint, die vanaf heden verkrijgbaar is. Binnenkort kunt u de specificaties van dit product terugvinden op de site.

De hapjes werden verzorgd door cateraars uit de streek. Bakkerij Theo Hoek uit Schipluiden verzorgde speciaal op ons verzoek een Ammerlaan- roze marsepeinen cake. Gonda Storms van ‘Kookavontuur’ uit Maassluis had twee verschillende hapjes voor ons klaar gemaakt. Tot slot verlieten de aanwezigen onze kwekerij met druiven van Druivenkwekerij ‘Nieuw Tuinzight’ uit Den Hoorn.

Het team van Ammerlaan Orchideeën kijkt terug op een geslaagde middag. 

Thursday, 10 September 2015

Verkiezing 'Orchidee van het jaar 2015'

Ammerlaan feliciteert ‘Orchidee van het jaar 2015’
Op de dag van de Orchidee, 3 september jl. is de Cymbidium ‘Cali Night’ uitgeroepen tot Orchidee van het jaar. Deze Cymbidium heeft een zeer donkerpaarse lip.  Op de tweede plaats  eindigde de Phalaenopsis ‘Twist’ . Een bijzonder mooie Phalaenopsis met gedraaide vorm en prachtig heldere bloemtekening. 

Plant - pot combinatie 'Joy' Plant - pot combinaties ' Happiness' Plant - pot combinatie 'Friendship'
Sunday, 18 January 2015

Ammerlaan Collection

Dit jaar verrassen wij u met nieuwe plant - pot combinaties die in elk interieur een plaatje zijn ! 
De Ammerlaan Collection is uitgebreid met een nieuwe keramieklijn:  'Friendship'.  
Drie nieuwe modellen, genaamd :  Happiness, Joy en Friendship geven een warme en sfeervolle uitstraling aan uw interieur! 
Happiness is een decoratief een-tweetje met de orchidee. De pot is in 3 tinten te verkrijgen.
Joy is een robuuste stoere pot, een beetje eigenzinnig en een tikkeltje speels, te verkrijgen in wit / grijs tinten. 
Friendship is een pot die je iets wil vertellen, bijvoorbeeld dat je op elkaar gesteld bent of van iemand houdt..
Al ons keramiek van de Ammerlaan Collection is binnenkort te zien in onze nieuwe brochure. Of vraag ernaar bij onze verkopers Nicki en Martijn! 
Hiernaast ziet u alvast een voorproefje ! 

 

Thursday, 1 January 2015

Online planten bestellen via gratis app

Speciaal voor onze klanten :

Kent u dat ? U bent onderweg naar een klant, maar u bent vergeten een bestelling te plaatsen bij Ammerlaan Orchideeën. Er is nu een app beschikbaar waarbij u heel eenvoudig uw Phalaenopsis planten online kunt bestellen ! Hieronder de links voor zowel Apple als Android apparaten.