Monday, 14 March 2016

Ammerlaan Collection

Wat maakt een orchidee tot een plant met zo’n ongeëvenaarde uitstraling? De bijzondere kleuren natuurlijk. De aparte vorm. De mystieke herkomt. Maar vergeet ook de pot niet. Een goed gekozen pot maakt van elke orchidee een blikvanger. Eén die perfect harmonieert met de plant in de pot. 

 

 


 

 


Schitterend!
Gewoonweg overdonderend!
Dat is het effect als je vier van die schitterende orchideeen bij elkaar in één pot zet.

Friday, 18 January 2019

Be my Valentine

14 februari: Valentijnsdag, dé dag van de liefde

De ideale gelegenheid om uw (geheime) geliefde te verrassen. Valentijn is de gelegenheid bij uitstek om uw geliefde te verwennen met een mooie plant of boeket. Wereldwijd worden er meer dan 50 miljoen bloemen cadeau gedaan voor Valentijn.

Een orchidee cadeau staat voor Liefde, Charme, Aanhankelijkheid, Schoonheid, Luxe, Wijsheid en Begrip. In de taal van bloemen betekent het krijgen van een orchidee dat je mooi gevonden wordt.

Genoeg reden om een Phalaenopsis cadeau te doen. Tevens zijn ze er in allerlei soorten en kleuren. De lievelingskleur van uw geliefde zit er vast ook tussen. Want in Phalaenopsis-land is er voor ieder wat wils. 'It's not just a plant, it's a Valentine's gift ....'

Happy Valentine ! 

Flora Magic App

Hoe staat een prachtige Ammerlaan orchidee bij u in huis?
Wij hebben de perfecte oplossing voor u!
De FloraMagic App brengt de Ammerlaan orchidee tot leven in uw woonkamer, slaapkamer, keuken of een ander mooie plaats in uw huis!
Zo komt  het assortiment van Ammerlaan tot leven !

Kijkt u even mee hoe dit werkt ?

U installeert de Flora Magic App, u kiest het pictogram van Ammerlaan Orchideeën en typt de code <ammer> in  (zie film). 

De herkomst

Een nachtvlinder die ook overdag gezien mag worden!

Phalaenopsis is Grieks voor 'nachtvlinder. Het is een van de vele geslachten die behoren tot de orchideeënfamilie (Orchidaceae). Van oorsprong is de Phalaenopsis een zeldzame plant. Rond het jaar 1700 werd de plant door ontdekkingsreizigers naar Europa meegenomen. Het duurde echter tot in de twintigste eeuw voordat de Phalaenopsis intensief werd gekweekt. Het vervolg kent u ongetwijfeld. Tegenwoordig is de Phalaenopsis een van de meest verkochte kamerorchideeën, die voor aantrekkelijke prijzen overal te koop zijn om van te genieten. Bovendien is het een makkelijke plant in de huiskamer. Er bestaan in totaal meer dan vijftig soorten met in totaal meer dan honderdduizend cultivars. Bij Ammerlaan Orchideeën telen we er meer dan honderd.
Leven met een beetje hulp van de bomen

Phalaenopsis zijn natuurlijke 'biotopen', afkomstig uit de tropische regenwouden van Azië, Nieuw–Guinea en Australië: hier groeit de plant als epifyt in de bomen. Een parasiet is het gewas niet: de plant gebruikt de takken eerder als steun en om zich met zijn vlezige wortels aan vast te hechten. De vlinderachtige vorm van de bloemen heeft tot doel vlinders te lokken en bestuiving mogelijk te maken. Uit de brede lederachtige, groene bladeren komen lange, gebogen bloemstengels. Deze tellen soms wel twintig prachtige bloemen in vele kleuren. U kunt er lang van genieten: onder ideale omstandigheden bloeit de Phalaenopsis drie maanden aan één stuk!