Orchideeën in de keuken. In veel keukens staan al plantjes met basilicum of andere keukenkruiden. Of een aardbeien- of tomatenplantje. Weet u dat die heel leuk samengaan met een kleurrijke orchidee?

Aan het werk met die orchidee! De chique uitstraling van orchideeën doet het ook prima op de werkplek. Heeft u twee bureaus die tegenover elkaar zijn geschoven? Een paar orchideeën op de scheidslijn en aan beide kanten heeft u iets meer privacy. En kan uw entree wel wat meer allure gebruiken? Plaats een paar orchideeën in een grote sierpot. Die springen uw bezoekers meteen in het oog bij binnenkomst!

Friendship

Cadeau. Nog snel even een cadeautje kopen voor die éne vriendin. Van wie je weet dat ze het op prijs stelt als je niet met dertien in een dozijn dingen aankomt. Voilà: Friendship!

Een wakker idee voor de slaapkamer. Een orchidee maakt elke ruimte vrolijk. Wat te denken van de slaapkamer? Kan die wel een kleurtje gebruiken? Zet er dan eens op elk nachtkastje één. Meteen een heel ander gezicht, vindt u ook niet? Bovendien hebben orchideeën het in de slaapkamer beter naar hun zin: de temperatuur ligt er meestal net iets lager.

Kleurrijk in bad of onder de douche. Misschien heeft u er nog nooit aan gedacht, maar waarom zou een orchidee niet staan in de badkamer? Aan de luchtvochtigheid zal het zeker niet liggen: die is vergelijkbaar met de oerwouden waar de orchidee oorspronkelijk vandaan komt. Zet er eentje naast het bad. Of in het raamkozijn. Zo'n gewone badkamer krijgt er meteen een luxe uitstraling mee.

Happiness. Met een sfeerbrenger die de orchidee van huis uit is, maar dan verpakt in een blij-ronde pot waar iedereen vrolijk van wordt? Da's Happiness op z'n best.

"Allemaal streven we ernaar, ieder op zijn of haar eigen manier: gelukkig zijn. Maar waarom zou je het geluk niet een handje helpen?" 

Zó leren kinderen met planten omgaan. Uw kinderen iets meer gevoel voor planten bijbrengen? Of ze een plant voor zichzelf geven? Dan doet u met een orchidee een goede keus. Met hun kleurrijke uiterlijk spreken ze kinderen meteen aan. Bovendien zijn het sterke planten. Aan de hand van uw tips leren kinderen spelenderwijs om planten te verzorgen. En waarom niet een paar orchideeën in de klas, zodat die ook een natuurlijk accent krijgt?

Zelf een mooie foto

Heeft u zelf een mooie foto van een orchidee ? Stuur uw foto naar info@ammerlaan-orchideeen.nl.